Тотнъм победи у дома Хъл Сити с 8:7 след изпълнение на дузпи и се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Лигата. В редовното време резултатът бе 1:1, а след това съперниците си размениха по още един гол в продълженията за 2:2.

„Шпорите” поведоха в 16-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон получи кълбото и с великолепен изстрел го прати неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Елдин Якупович – 1:0. До почивката не се стигна до промяна в резултата.

След подновяването на играта в 53-ата минута Ахмед Елмохамади центрира прострелно в наказателното поле, Къртис Дейвис засече топката, а тя срещна намиращия се на земята Брад Фридел, след което влетя в мрежата му за 1:1. До края на редовното време нови голове не паднаха. Секунди преди края на редовното време Хари Кейн нацели гредата с великолепен удар отдалеч.

Доста изненадващо гостите от Хъл Сити поведоха в 99-ата минута, след като топката бе центрирана от корнер, а Пол Макшейн с глава вкара за 1:2, при какъвто резултат завърши и първото продължение. Драмата стана пълна в 108-ата минута, когато Хари Кейн отбеляза за 2:2 с хубав удар от границата на наказателното поле.

При ударите от бялата точка домакините се оказаха по-съобразителни и спечелиха с 8:7. Пропуск от бялата точка за „шпорите” направи Ерик Ламела, а за Хъл Сити не успяха да реализират Аарън МакЛийн и Ахмед Елмохамади.

На четвъртфиналите в турнира Тотнъм ще бъде домакин на Уест Хям.