Австралийката Саманта Стосър победи Елена Веснина от Русия с 6:3, 6:3 и постигна първия си успех на Турнира на шампионките в София. Двубоят е от група "Средец", в която са Цветана Пиронкова и Ана Иванович. До днешния ден Стосър и Веснина имаха три двубоя, като рускинята водеше с 2:1 победи, но Стосър изравни баланса. Двубоят приключи само за 74 минути. В първата среща от тази група Ана Иванович се наложи вчера с 2:0 сета (6-0, 6-2) над нашата Цветана Пиронкова.

Жребият за двубоя между Стосър и Веснина бе изтеглен от Борис Томов, държавен шампион по тенис за хора в инвалидни колички. Двубоят започна изключително равностойно, като само първите два гейма продължиха близо 10 минути. В осмия гейм австралийката „проби“ сервиса на съперничката си и поведе с 5:3. Това се оказа напълно достатъчно за успех в първия сет – 6:3 след 38 минути игра.   
 
Загубата в първата част се отрази стимулиращо за Веснина, която в началото на втория сет успя за първи път в мача да се справи с подаването на Стосър и поведе с 2:0, след което затвърди пробива за 3:0. Стосър обаче върна пробива, след което с втори си подпечата необходимата преднина, за да затвори двубоя в своя полза./БЛИЦ