Дербито на върха в Северозападната "В" група вчера между "Ботев" (Луковит) и Партизан (Червен бряг) бе прекратен 41 минути след началото му.

При резултат 2:0 в полза на "Ботев", главният съдия Станислав Ставров, който днес ръководи срещата от "А" група Локомотив (София) - Пирин (Гоце Делчев), даде знак за край на двубоя, под недоумяващите погледи на футболисти, ръководители и фенове.

Срещата, играна на градския стадион в Левски, поради наказание с лишаване от домакинство на "Ботев" (Луковит), започна отлично за символичните домакини, които поведоха в резултата още във 2-ата минута. След неразбирателство в защитата на Партизан, играч на Ботев прехвърли Христов за 1:0.

В 38-ата тимът от Луковит проведе многоходова атака по левия фланг, топката бе подадена пред наказателното поле на гостите, където централният бранител на Партизан Върбанов гардира добре, но бе повален с нарушение отзад. Вместо фаул, съдията, който се намираше на по-малко от 2 метра от ситуацията, даде знак играта да продължи и играчите от Луковит отбелязаха втори гол.

Гостите наобиколиха рефера и след продължително оспорване на съдийското решение Върбанов получи червен картон и бе отстранен от игра.

След подновяването на играта, Стефан Христов извърши нарушение в центъра на терена, за което също бе декориран в червено.

Играчите на Партизан се опитаха да напуснат терена, протестирайки срещу решенията на съдията, но бяха спрени от ръководството на клуба. Вълов, който получи травма в глезена при друго неотсъдено нарушение от главния съдия, потърси лекарска помощ на тъчлинията, а след няколкоминутно размишляване реферът Ставров отведе двата отбора до мястото на фаула, извършен от Стефан Христов, и даде край на мача.

До късно след края на срещата не бе дадена официална информация относно причината за прекратяване на двубоя, но според изказванията на съдиите, до тази развръзка се е стигнало след оставането на тима на Партизан с по-малък от минимално допустимия брой играчи на терена.

В приложеното видео се вижда ясно, че в момента на прекратяване на мача, на терена има 8 футболисти на Партизан - 7 полеви и 1 вратар.

БФС вече е сезиран за казуса от мача и се очаква решението на Зоналния съвет на съюза. До ексцесии след края на мача не се стигна благодарение на възпитаното поведение на футболистите и феновете на "Ботев" и "Партизан", които заедно очакваха информация за резултата от решението на главния съдия.