Тотнъм победи без проблеми Шериф в Тираспол с 2:0 в мач от група К на Лига Европа. Българският нападател Исмаил Иса излезе титуляр за домакините и остана на терена до 88-ата минута, когато беше заменен от Пайрели. Головете вкараха Ян Вертонген в 12-ата и Джърмейн Дефоу в 75-ата минута.

Тотнъм спечели и петте си мача в Лига Европа през този сезон, като в тях вкара 15 гола и не допусна нито един. “Шпорите” са един от четирите отбора, които не са получили гол от началото на груповата фаза. Останалите са Суонзи, Лудогорец и Айнтрахт (Франкфурт). Тотнъм вече се класира за 1/16-финалите на Лига Европа.

Джърмейн Дефоу вече има четири гола от началото на груповата фаза. Той е лидер в реализаторската листа на турнира, а с едно по-малко имат Джонатан Сориано и Алан, които играят в Ред Бул (Залцбург). Вратарят на Тотнъм Брад Фридъл е най-възрастният футболист с картотека в Лига Европа през този сезон. Ако той се появи в игра в някой от оставащите мачове, ще подобри рекорда на Сандер Бошкер за най-стар футболист, играл в турнира. Холандецът стори това на 42 години и 33 дни.