Българският шампион Лудогорец излиза тази вечер в един от най-важните си сблъсъци в Лига Европа. Тимът от Разград гостува в Одеса на Черноморец (Одеса) в трети мач от група "В" на втория по сила евротурнир.

Срещата стартира в 22:05 часа и ще бъде предавана пряко в ефира на БНТ.
 
След като победи фаворита ПСВ Айндховен с 0:2 като гост и се наложи с 3:0 над аутсайдера Динамо (Загреб), сега тимът на Стойчо Стоев трябва да запази позиции и да се справи и с украинския Черноморец.
 
При победа Лудогорец ще дръпне сериозно в групата и ще бъде на най-малко 6 точки от третия, което е равносилно на класиране в следващата фаза.
 
В досегашните си евроучастия Лудогорец е записал два мача и две победи за Лига Европа, и 8 мача с баланс 3-1-4 в Шампионската лига. Черноморец е далеч по-опитен в Европа с 42 мача във всички турнири под егидата на УЕФА, записвайки 17 победи, 9 равенства и 16 загуби.
 
Проблем за двамата треньори Стойчо Стоев (Лудогорец) и Роман Григорчук (Черноморец) ще бъдат контузените играчи - Теро Мантула и Георги Терзиев за разградския тим и Сергей Самодин за домакините от Одеса.
 
Очаква се на левия фланг за Лудогорец да играе обвиненият в употреба на допинг Йордан Минев, който се оказа невинен в продължилия едва два дни скандал.
 

ode.jpgЧерноморец (Одеса) - Лудогорец (Разград)lud.jpg
22:05 часа, стадион "Черноморец"
Пряко по БНТ1
Съдия: Александру Дан Тудор (Румъния)
 

Вероятни състави: 
Лудогорец: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Александър Барт, Козмин Моци, Жуниор Кайсара, Фабио Ешпиньо, Светослав Дяков, Михаил Александров, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
Контузени: Теро Мантула, Георги Терзиев
Треньор: Стойчо Стоев

Черноморец: Дмитро Безотосний, Андерсон Сантана, Маркус Бергер, Пабло Фонтанейо, Павло Кутас, Франк Джа Джедже, Олексий Гай, Кирило Ковалчук, Елис Бакай, Сито Риера, Олексий Антонов
Контузени: Сергей Самодин
Треньор: Роман Григорчук

КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА “В”
ОТБОР М П Р З Г.Р. Т
1. lud.jpgЛудогорец (Бъл) 2 2 0 0 5:0 6
2. psv.jpgПСВ Айндховен (Хол) 2 1 0 1 2:2 3
3. ode.jpgЧерноморец (Одеса, Укр) 2 1 0 1 2:3 3
4.dinamo_1.jpgДинамо (Загреб, Хър) 2 0 0 2 1:5 0