Руският шампион ЦСКА (Москва) допусна обрат у дома срещу английския вицешампион Манчестър Сити и загуби с 1:2 в среща от третия кръг на група „D” в Шампионската лига. Българският национал Георги Миланов игра цял мач за „армейците”, но не успя да помогне за предотвратяване на поражението.

Гостите от Манчестър диктуваха събитията в първите минути на „Арена Химки”, а Василий Березуцки бе сменен принудително още в 6-ата минута от брат си Алекссей. Въпреки това домакините постепенно изравниха играта и поведоха в 32-ата минута, когато Кейсуке Хонда изведе Зоран Тошич, който с прехвърлящ удар не остави шансове за Джо Харт – 1:0.

Радостта на „армейците” бе твърде кратка, тъй като две минути по-късно Серхио Агуеро се възползва от грешка в отбраната на домакините и изравни за 1:1. След гола руският първенец отстъпи инициативата и в 42-ата минута след центриране на Негредо отдясно Агуеро засече топката с глава и я прати в мрежата за пълния обрат – 1:2. Минута преди почивката съдията подмина игра с ръка на Настасич в наказателното поле на Сити.

Веднага след почивката в 47-ата минута Негредо вкара трети гол за гостите, но той беше отменен заради игра с ръка на нападателя. Последваха пропуски на Яя Туре за гостите и Думбия за домакините.

В 80-ата минута гол на Ахмет Муса за "армейците" беше отменен заради нарушение в атака срещу Яя Туре. Четири минути по-късно късметът покри домакините, след като резервата Един Джеко не уцели вратата от близка дистанция.

В заключителните секунди на даденото от съдията 3-минутно продължение на мача Кейсуке Хонда пропусна да донесе точката на домакините, след като пропусна от непосредствена близост.

След успеха си Сити остава на второ място в групата с 6 точки. ЦСКА (Москва) е на трета позиция с 3 пункта.

Група „D”
ЦСКА (Москва) – Манчестър Сити 1:2
1:0 Зоран Тошич (32), 1:1 Серхио Агуеро (34), 1:2 Серхио Агуеро (42)
 
csk.jpgЦСКА (Москва): Акинфеев, В.Березуцки (6 - А.Березуцки), С.Игнашевич, Набабкин, Шенников, Хонда, Вернблум, Цубер (50 - Муса), Зоран Тошич, ГЕОРГИ МИЛАНОВ, Думбия
Треньор: Леонид Слуцкий


mancity.jpgМанчестър Сити: Харт, Сабалета, Коларов, Настасич, Хави Гарсия, Давид Силва (79 - Насри), Яя Туре, Хесус Навас, Фернандиньо, Серхио Агуеро (89 - Клиши), Негредо (72 - Джеко)
Мениджър:
 Мануел Пелегрини


Москва, „Арена Химки“
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)
Жълти картони: Игнашевич, Вернблум, Муса (ЦСКА); Сабалете, Яя Туре, Негредо (Сити)