Бразилският нападател Хълк разби сърцата на феновете на бившия си тим Порто, след като се отчете с асистенция за победата на Зенит с 1:0 над “драконите” в мач от Група “G” на Шампионската лига.
 
Домакините се оказаха в трудно положение, след като Ектор Ерера остави тима си с човек по-малко в 6-ата минута. Това е рекорд на турнира за най-рано изгонен футболист за два жълти картона.
 
Всички очакваха изявите на Хълк срещу Порто, където игра в продължение на 4 години. Бразилецът беше посрещнат като герой от феновете на домакините.
 
Нападателят беше обещал да не ликува, ако Зенит вкара гол и удържа на думата си, след като асистери за победния гол на Александър Кержаков. Руският нападател се разписа с глава в 86-ата минута след центриране на Хълк.
 
С този успех Зенит събра актив от четири точки от три мача, но изостава на пет точки зад лидера в групата Атлетико (Мадрид), който победи Аустрия (Виена) с 3:0 в другата среща от потока.

Порто – Зенит 0:1
0:1 Александър Кержаков (86)
 
porto.jpgПорто: Елтон, Данило, Николас Отаменди, Елиаким Мангала, Алекс Сандро, Фернандо, Лучо Гонсалес (86-Набил Гилас), Ектор Ерера, Жосуе (75-Стивън Дефур), Джаксон Мартинес, Лика (53-Силвестре Варела)
 

zen.jpgЗенит: Юри Лодигин, Кристиан Ансалди, Луиш Нето, Николас Ломбертс, Игор Смолников (80-Доменико Кришито), Константин Зирянов, Виктор Файзулин, Роман Широков (73-Александър Кержаков), Хълк, Андрей Аршавин (65-Константин Зирянов), Дани

Порто, “Ещадио до Драгао”
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)
Жълти картони: Ектор Ерера, Лучо Гонсалес, Джаксон Мартинес (Порто); Виктор Файзулин, Роман Широков (Зенит)
Втори жълт картон: 6-Ектор Ерера (Порто)