Милан направи домакинско 1:1 с Барселона в дербито на Група “Н” на Шампионската лига. Двата тима си размениха по един гол през първото полувреме, а през втората част италианският тим удържа опитите на гостите да стигнат до втори гол.
 
Треньорът на “росонерите” Масимилиано Алегри направи лека тактическа промяна в тима си, продиктувана от контузията на Марио Балотели. Робиньо игра като фалшива деветка и беше подкрепян от Кака и Валтер Бирса.
 
Това даде резултат в началото на мача, когато Милан имаше предимство на терена. Гол на Съли Мунтари беше отменен заради засада, но Робиньо откри резултата в 9-ата минута след комбинация с Кака.
 
Предимството на домакините на терена продължи четвърт час и след това Барселона взе контрол върху притежанието на топката. Това доведе до гола на Лионел Меси в 23-ата минута. Аржентинецът навлезе в наказателното поле въпреки опеката на двама защитници и прати топката в долния ляв ъгъл на Марко Амелия. Това беше четвъртия гол на Меси за два мача в ШЛ през този сезон.
 
Милан беше близо отново да поведе в резултата, но ударът на Мексес с глава мина край вратата на Валдес. Каталунците укротиха играта на домакините и последваха удари на Неймар и Алексис Санчес, които обаче не успяха да попаднат във вратата на “росонерите”.
 
“Блаугранас” продължиха да атакуват и през втората част, но Робиньо беше близо до гол за тима на Алегри. Бразилецът обаче се размина с топката пред вратата при центриране на Съли Мунтари. След това Амелия спаси удар на Иниеста, който беше изведен от Шави зад защитата. Санчес пък стреля неточно след пас на Неймар. Милан удържа равния резултат, а двата тима ще се срещнат отново на “Камп Ноу” на 6 ноември.

Милан – Барселона 1:1
1:0 Робиньо (9), 1:1 Лионел Меси (24)
 
милан_1.jpgМилан: Марко Амелиа, Иняцио Абате, Кристиан Сапата, Филип Мексес, Кевин Констант, Рикардо Монтоливо, Найджъл де Йонг, Съли Мунтари, Валтер Бирса (80-Андреа Поли), Кака (71-Урби Емануелсон), Робиньо (64-Марио Балотели)
 

барселона_1.jpgБарселона: Виктор Валдес, Дани Алвес, Жерар Пике, Хавиер Масчерано, Адриано, Серхио Бускетс, Шави, Андрес Иниеста, Алексис Санчес (74-Сеск Фабрегас), Лионел Меси, Неймар (81-Педро Родригес)
 

Милано, “Джузепе Меаца”
Съдия: Феликс Брих (Германия)
Жълти картони: Рикардо Монтоливо (Милан); Алексис Санчес, Сеск Фабрегас (Барселона)