ЦСКА победи „Левски“ с класическото 3:0 в дербито на 13 кръг на „А“ група. С успеха „червените“ продължиха тенденцията да не допускат гол в седми пореден мач. За последно ЦСКА инкасира гол на 24 август при равенството 1:1 срещу Локомотив София. Последваха седем поредни двубоя, в които Томас Черни е непробиваем.

Седемте поредни мача на ЦСКА без допуснат гол
ЦСКА - "Ботев" (Пд) 0:0
Пирин (ГД) - ЦСКА 0:1
ЦСКА - Литекс 1:0
Любимец – ЦСКА 0:3
ЦСКА – Черноморец 3:0
Славия - ЦСКА 0:1
ЦСКА - "Левски" 3:0

*Апостол Попов вкара един от головете за победата срещу „Левски“. Любопитното е, че, когато той се разпише „червените“ реализират три попадения срещу съперника. Попов вкара и при победата с 3:1 на „Герена“ през пролетта на 2011 година.
*Това е най-категоричната победа за един от двата отбора в дербитата в „А“ група от 11 години насам. И тя отново е на сметката на ЦСКА. На 26 октомври 2002 година тимът победи „Левски“ с 3:0, а треньор отново беше Стойчо Младенов.

*Продължи страхотната статистика на ЦСКА в дербитата през октомври. Това беше дерби №16 в този месец от годината, а „червените“ записаха осма победа срещу 3 за „сините“, 5 мача са завършвали наравно. „Левски“ няма успех през октомври от 1997 година (1:0 с гол на Георги Иванов-Гонзо).

*Вече 10 дербита в „А“ група са без отсъдена дузпа. За последно това се случи на 1 ноември 2008 година (1:1) с гол от дузпа за ЦСКА на Здравко Лазаров.

*Неманя Милисавлевич стана чужденец №19, който отбелязва гол в дербито. Останалите 18 са - Бернардо Редин, Бобан Бабунски, Едуард Цихмейструк, Далибор Драгич, Саша Симонович, Макдоналд Мукаси, Жоао Пауло Брито, Омониго Темиле, Седрик Бардон, Фелипе Машадо, Зе Соарес, Гара Дембеле, Мишел Платини, Янис Зику, Кристовао Рамос, Серж Нюанджи, Марсиньо и Жоао Силва.