Нефтохимик и Пирин (Гоце Делчев) завършиха 0:0 в дербито на аутсайдерите в първи мач от 13-ия кръг от "А" група. Срещата се игра в Сливен, защото бургазлии едва вчера успяха да уредят лицензиран стадион навреме.

Старши треньорът на Нефтохимик Антон Спасов едва събра група от 18 футболисти за срещата. Малцината фенове на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен видяха скучна игра, а головите положения се брояха на пръстите на едната ръка. 

Вратарят на гостите Абди Абдиков отрази преди почивката удари на Живко Петков и Емануил Манев. После Петър Лазаров затрудни стража на домакините Денчев, а Абдиков се превърна в герой на мача и извади невероятни положения на Манев и Стамен Ангелов. Гол на Диян Христов пък беше отменен заради засада. В добавеното време Живко Петков пропусна златен шанс да донесе успеха на "шейховете".

Ремито беше едва второ за двата отбора в шампионата. Пирин пак влезе в лоша серия и днес записа трети пореден мач без успех. Нефтохимик все пак записа първа точка след 8 поредни загуби. Клубът обаче продължава да е пред фалит и търси отчаяно спасителен вариант. Пирин (ГД) е на последното 14-о място с 5 точки, а "зелените" са точно над тях с 8.