Победният гол на Щефан Кислинг за успеха на Байер (Леверкузен) с 2:1 над Хофенхайм в мач от 9 кръг на Бундеслигата предизвика доста полемики в Германия. Голмайсторът на “аспирините” отправи удар към вратата на Хофенхайм, топката влезе вътре, но от външната страна на мрежата, която се оказа, че има дупка. Попадението обаче беше зачетено от съдията Феликс Брих. Съдията е съвсем прясно познат на България. Той показа два червени картона на нашите национали при загубата от Армения с 1:2 в Ереван в световната квалификация преди няколко дни.
 
Ръководството на Хофенхайм подаде жалба срещу попадението на Кислинг в 70-ата минута. Това съобщиха от клуба на официалния си профил в “Туитър”. Ситуацията предизвика доста полемики в Германия, като дори се говори за вероятността за преиграване на мача.
 
ДРУГИТЕ СЛУЧАИ НА СКАНДАЛНИ СЪДИЙСКИ РЕШЕНИЯ В ГЕРМАНИЯ
* През 1978 г. в мач от втора дивизия между Нойнкирхен и Щутгартер Кикерс (4:3) е зачетено попадение, когато топката влиза във вратата пред дупка в мрежата. Мачът е преигран и Щутгартер Кикерс печели с 1:0.

*
На 23 април 1994 г. съдията Осмерс зачита попадение на Томас Хелмер от Байерн срещу Нюрнберг, въпреки че топкото дори не попада в мрежата. Мачът е преигран, а баварците печелят с 5:0

*
На 29 април 1998 г. Оливер Хелд от Шалке 04 с ръка избива сигурен гол на Кьолн. Съдията не вижда ситуацията и отсъжда корнер. Хелд е наказан за два мача.