„Левски“ записа драматична загуба със 71:73 от Университатя (Крайова) в мач от 1 кръг на Балканската лига. „Сините“ отстъпваха на домакините през по-голямата част от мача и на моменти дори изоставаха с 15 точки. Силна последна четвърт позволи на тима на Тити Папазов да изравни резултата минута преди края, но 6,6 секунди преди края Раде Джамбич вкара победния кош за домакините. При последната си атака играчите на "Левски" не успяха в опита си да вкарат тройка.
 
33-годишният сръбски гард Джамбич беше най-резултатен за домакините. Той завърши мача с 15 точки и 7 асистенции. Богдан Попеску добави 14, а Левар Сийлс се отчете с 13. Христо Захариев беше топреализаторът на „Левски“ и на мача – 17 точки. Лайнъл Чалмърс се отличи с 13, а Джумейн Джоунс с 12. Джордже Мичич завърши с 11 точки и 6 асистенции за „сините“.
 
Така и трите български тима, които играха в Европа през тази седмица записаха загуби. Във вторник Балкан отстъпи на черногорския Теодо със 71:76 като гост в Балканската лига, а в сряда Лукойл Академик загуби със 76:84 от Апоел в Йерусалим в двубой от Еврокъп.