Тегленият днес жребий за Купата на България противопостави ЦСКА и "Левски" още на 1/8-финалите. По програма първата среща е на 6 ноември, а реваншът трябва да се играе на 27-и. Почти сигурно обаче ще настъпи промяна и едва ли "червени" и "сини" ще се сблъскат точно на тези дати, разбра БЛИЦ.

След инцидентите през 2011 година от Столична община разпоредиха вечното дерби да се играят на "Васил Левски". Именно на Националния стадион обаче Лудогорец приема съперниците си в Лига Европа. На 7 ноември или само ден след първата среща ЦСКА - "Левски" за Купата, разградчани трябва да домакинстват на Черноморец (Одеса). Ден след реванша между "сините" и "армейците" Лудогорец има нов мач като домакин - срещу ПСВ Айндховен на 28 ноември.

При това положение най-вероятно вечното дерби ще се проведе на други дати, а не 6 и 27 ноември. Разпореждането на УЕФА е ден преди мачовете гостуващите отбори да имат официална тренировка на терена, на който ще се състои срещата. Това означава, че Черноморец (Одеса) и ПСВ Айндховен ще имат занимания в същите дни, в които по програма са заложени сблъсъците на ЦСКА и "Левски" от 1/8-финалите за Купата на България.  

Едва ли ще бъде допуснато вечното дерби да се завърне на "Герена" или на "Армията", а преместването му на стадион "Славия" или "Локомотив" също изглежда невъзможно. Причината е, че "белите" и "железничарите" се паднаха един срещу друг на 1/8-финалите. Освен това втородивизионният Витоша (Бистрица) домакинства в "Надежда", като на 27 ноември трябва да приеме Локомотив (Пловдив). Немислимо е провеждането на 3 мача в София в един ден, още повече, че на следващия ще предстои двубой на Лудогорец от Лига Европа. Така че ЦСКА и "Левски" нищо чудно да вземат пример от падналите се един срещу друг Берое и Лудогорец и вечните дербита да се състоят в най-удачното време - между 13 и 20 ноември.

Сагата около точните дати на 1/8-финалите в Купата на България тепърва ще се разраства. Определено обаче жребият днес беше убийствен, след като нареди двойки, каквито едва ли мнозина са очаквали.