Бившият футболист на "Левски" Димитър Телкийски сподели, че най-големият проблем на "сините" е липсата на стил в последните няколко сезона.

"Не бива случилото се при представянето на Ивайло Петев да повлияе на отбора в събота. Все пак това е дерби. Няма абсолютно никакво значение, че ЦСКА е в серия от пет поредни победи. За мен за този двубой отпадат всякакви странични фактори и не могат да бъдат ползвани за оправдание. Със сигурност наличието на Елин Топузаков на треньорската скамейка ще даде сериозно отражение върху играта на "Левски". Той е участвал в много дербита и знае как се побеждава. Освен него Тони Здравков и Мариан Христов също са хора, които са били дълги години на "Герена" и могат да помогнат за стабилизирането на отбора", коментира Мечо пред "Тема спорт".

"Надявам се да предадат своя левскарски и непримирим дух на момчетата и да излезем крайни победители в дербито. Най-лошото е, че в последните години отборът няма изграден стил. Опитват се да направят нещо, но не успяват. Но това няма да има някаква тежест в дербито. Аз лично се надявам да стане отворен мач, защото в последните години и ЦСКА, и "Левски" излизат предпазливо. Нека се види, че футболът в България е още жив. Честно казано - повечето хора казват, че една победа ще вдигне "Левски", но аз не мисля така. Не бива да се мисли ден за ден. Първо трябва да изградим някакъв облик и да заприличаме на отбор и чак то­гава да търсим излизане от ситуацията. Но м момента смятам, че и нещата в ЦСКА не са никак розови. Надявам се, че ще има доста хора на стадиона", обясни Телкийски.

Той добави, че вярва, че Христо Йовов ще успее да се справи на новия си пост на спортен директор.

"Ицо е добър човек и умее да се справя с трудностите. Стискам му палци да успее. Най-вече се надявам хората, които са там, да си вършат работата и да са от полза за клуба. За да може "Левски" да излезе от тази ситуация. В момента много трудно бихме стигнали до битката за титлата. Лудогорец и "Ботев" (Пловдив) имат изграден стил и са по-обиграни отбори. При тях няма катаклизми, докато виждаме при нас как е. Но "Левски" е показал, че винаги, когато е най-трудно, може да излиза от такива ситуации", завърши Мечо.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ