С добре познатия рефрен от златните години на "орлетата" "Пирин бие - лошо бие“ петимата фенове на зелено-белите в Панагюрище си тръгнаха за вкъщи след погрома 5:1, който любимците им нанесоха на един от стабилните отбори в третия ешелон Оборище. Гостите станаха неми свидетели на куриозната ситуация дикторът на стадиона да приканва треньора на домакините Иван Маринов-Чушката да си ходи.

Очаква се клубното ръководство да се вслуша в призива. За жалост внушителната победа на благоевградчани бе вгорчена с два червени картона на защитниците Станислав Бачев и Румен Сандев при вече оформен краен резултат. Ветеранът си изпроси изгонването с псувните по адрес на международния рефер Николай Йорданов в 75-та минута, което вещае наказание за повече от един мач. В 80-та минута под душа, също справедливо, отиде Сандев, който игра с ръка на голлинията.

Вратарят Христо Бахтарлиев спаси дузпата, бита от резервата Стефан Лачов, и запази разликата, но извършителят на нарушението сяда сред зрителите за домакинството на Балкан (Варвара) и пробойните в отбраната стават притеснителни, пише struma.bg. Владислав Шумантов затвърди реномето си на перфектен изпълнител на преки свободни удари в 10-та мин. В края на полувремето дежурното си попадение отбеляза Димитър Благов. След почивката дойде времето на Веселин Стойков, който очевидно се чувства далеч по-комфортно в центъра на атаката, вместо по крилото.

Нападателят със статут на резерва даде заявка за титулярно място с хеттрика си в рамките на четвърт час - в 48-та след контраатака, в 58-та с прехвърлящ изстрел и в 62-та мин. от дузпа, отсъдена за фал срещу Димитър Илиев. За панагюрци почетно се разписа в 60-та мин. Филип Чипчев. Твърденията от лагера на пиринци за успешното лечение на капитана Андрей Стоев и Владислав Златинов се оказаха само за заблуда на противника, двамата продължават да са под лекарско наблюдение.

Оборище: Маринов, Мартинов, Енчев, Стефанов, Г. Иванов, Петков, Орловски, Янков, Чипчев, Н. Иванов, А. Лачов (46-Ст. Лачов)
Пирин: Бахтарлиев, Спириев, Ст. Бачев, Сандев, Г. Георгиев (70-Цв. Николов), Попев, Тасев (73-Богоев), Шумантов, В. Стойков, Д. Илиев (65-Туджаров), Благов.