Литекс очаквано се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България, отстранявайки безпроблемно Спартак (Варна). И на реванша край морето "оранжевите" не оставиха съмнение, че са по-класният тим и отново победиха, този път с 3:2. Така с общ резултат 8:3 Златомир Загорчич и момчетата му продължават напред в турнира и очакват да научат името на следващия противник.

По програма мачовете от 1/8-финалите трябва да се играят на 6 и 27 ноември.

И петте попадения на реванша във Варна паднаха още преди почивката. Нападателят на Литекс Мирослав Манолов се отчете с 2 гола, а един добави Момчил Цветанов.

В началото реваншът беше прекъснат за кратко, тъй като фенове на Спартак нахлуха на терена и преминаха цялото игрално поле пред погледа на слисаните играчи и на двата отбора. По този начин недоволните ултраси на "соколите" изразиха протеста си срещу клубното ръководство.

Воденият от Георги Иванов-Геша втородивизионен тим първи поведе в резултата, след като в 28-ата минута Симеон Ганчев наказа гостите от Ловеч. Последваха двата гола на Манолов и така Литекс направи пълен обрат. Бившият нападател на Черно море наказа "соколите" в 33-ата минута и в 40-ата от дузпа. В 43-ата Цветанов направи 1:3, а в добавеното време на първата част Беадир Беадиров се разписа за 2:3, като през второто полувреме не падна нов гол.

За гостуването във Варна Загорчич заложи на състав, в който личаха имената на доста играчи, които досега по-рядко получават шанс за изява. Официален дебют на вратата на Литекс направи Боян Пейков, а на левия бек се появи Кирил Динчев. Бразилецът Ванжер подпомагаше на Манолов в нападение, а по крилата действаха бързоногите Момчил Цветанов и Кирил Десподов.

Спартак (Варна) - ЛИТЕКС 2:3 (3:8 общ резултат)
1:0 Симеон Ганчев (28), 1:1 Мирослав Манолов (33), 1:2 Мирослав Манолов (40-дузпа), 1:3 Момчил Цветанов (43), 2:3 Беадир Беадиров (45+1)

Съставът на Литекс: Боян Пейков, Страхил Попов (73–Ивелин Аладжов), Емил Грозев, Васил Божиков, Кирил Динчев, Александър Цветков, Румен Руменов, Ванжер, Момчил Цветанов (56–Ангел Здравчев), Мирослав Манолов (73–Армандо Ваюши), Кирил Десподов