"Ботев" (Пловдив) победи с класическото 3:0 Нефтохимик в протоколен реванш от 1/16-финалите за Купата на България. С общ резултат 9:0 "канарчетата" заслужено продължават напред и очакват да научат името на следващия си противник.

По предложение на закъсалия финансово бургаски клуб реваншът днес се игра отново на стадион "Христо Ботев".

Двубоят ще се запомни със завръщането в игра за "Ботев" (Пд) на вече възстановения след тежка контузия Иван Цветков, за който това бяха първи минути през сезона. Опитният нападател влезе на смяна в 46-ата минута, когато смени Борис Галчев. В 76-ата Цветков оформи крайното 3:0, а преди това Валери Домовчийски и Луис Педро също наказаха "шейховете".

Срещата бе по-специална и за двама младоци. 19-годишният вратар Росен Андонов записа цял мач в официалния си дебют, а първите си минути в мъжкия футбол отбеляза и 17-годишният офанзивен халф Наско Милев, който се появи на терена в средата на втората част.

Станимир Стоилов заложи в реванша с Нафтата на Костадин Дяков и Елведин Джинич като централни защитници, Филип Филипов и Артур Енрике като крайни бранители, Георги Сърмов и Борис Галчев в средата на терена, Луис Педро и Вандер Виейра по крилата, Валери Домовчийски и Станислав Костов в центъра на атаката.

Нефтохимик - "БОТЕВ" (Пд) 0:3 (общ резултат 0:9)
0:1 Валери Домовчийски (38), 0:2 Луис Педро (70), 0:3 Иван Цветков (77)

НЕФТОХИМИК: Денчев, Кулибали, Хашев, Патев, Иванов (78-Вергилов), Лемперов, Вълчев, Манев (46-Орачев), Димов, Христов, Калоянов (Димитров)

"БОТЕВ" (Пд): Андонов, Филипов, Джинич, Дяков, Енрике, Галчев (46-Цветков), Сърмов, Педро, Вандер (58-Анисе), Домовчийски, Костов (64-Милев)