Германия официално си осигури визи за Световното първенство в Бразилия догодина. Бундестимът се разправи с коравия тим на Ейре – 3:0 в Кьолн, и си гарантира първото място в група "С" на квалификациите.


Първото попадение заби Сами Кедира. Халфът на Реал (Мадрид) овладя пас на Филип Лам и шутира, топката рикошира в крака на Кларк и се оплете в мрежата – 1:0. После надмощието на домакините продължи, те създадоха няколко опасни положения пред вратата на Дейвид Форд. Стражът геройски спаси шутове на Томас Мюлер и Шюрле, а противно на логиката, при единствената си по-свястна контраатака ирландците можеха да изравнят, но удар на Уилън Кларк с греда срещна гредата. Кроос асистира за следващите два гола. Първо, в 58-ата минута той изведе Шюрле, който покачи на 2:0, а после повтори упражнението с Йозил за крайното 3:0.

Швеция си гарантира участие на бараж, след като успя да обърне Австрия с 2:1. Гостите поведоха в 29-ата минута с гол на Мартин Харник. “Тре крунур” се вдигнаха на щурм и Мартен Олсон (56) изравни, а звездата Златан Ибрахимович (86) донесе скъпоценните три точки с поредния си важен гол.  Гостите завършиха мача с 10 души, след като Марко Арнаутович бе изгонен с директен червен картон.