Босна и Херцеговина с лекота се наложи с категоричното 4:1 срещу аутсайдера Лихтанщайн в мач от Група "G" на световните квалификации и е само на един мач от първото си класиране на Мондиал. 

С успеха тази вечер избраниците на селекционера Сафет Сушич запазиха първото си място, където единственият им конкурент е Гърция. "Елините" водят с 1:0 на Словакия и също ще съберат 22 точки, но Босна има много по-добра голова разлика и при победа над Литва във вторник, ще може да празнува класирането си за финалите в Бразилия.

Мачът в Зеница лесно беше спечелен от домакините, за които два гола реализира Един Джеко. Звездата от Манчестър Сити откри резултата в 27-ата минута, след което в 39-ата направи 4:0. Между двата му гола паднаха още два. В 34-ата Звездан Мисимович наказа гостите, а 4 минути след това и Ведад Ибишевич се разписа. В 61-ата гостите от Лихтенщайн вкараха почетно попадение, а до края срещата се доиграваше и домакините много-много не се напрягаха, пестейки сили за гостуването на Литва във вторник.

Босна и Херцеговина - Лихтенщайн 4:1
1:0 Един Джеко (27), 2:0 Звездан Мисимович (34), 3:0 Ведад Ибишевич (38), 4:0 Един Джеко (39), 4:1 Хаслер (61)