Любослав Пенев коментира загубата на България от Армения с 1:2 в Ереван. Нашите завършиха двубоя с 9 души след червени картони на Николай Бодуров и Светослав Дяков. Именно това бе основната тема, за която говори Пенев след срещата.

„Ние контролирахме срещата и веднага на първо място искам да похваля момчетата и да кажа, че се гордея с тях. Бяха перфектни от първата до последната минута. Направихме невъзможното да стигнем и до победа и разбира се, да спечелим една точка. Не знам кой как е наблюдавал мачът. От самото начало на двубоите в нашата група явно нищо не е случайно. Явно ние сме пораснали, станали сме силен, неудобен отбор за нашата група и очевадно и по категоричен начин не ни се позволява да стигнем до победата. Ще попитам ФИФА, ако разрешат...ако трябва да започваме с двама-трима по-малко, за да са доволни. Проявихме характер, когато трябваше. Играхме с десет човека, с девет и пак не могат да ни надиграят. Колкото и голове да вкараме, явно няма да ни позволят да стигнем до равен мач“, заяви Любослав Пенев пред БНТ.

„Първо, нещата вече се случиха. Други фактори, които не зависят от нас, не позволяват ние да вървим нагоре. Мисля, че направихме достатъчно, даже много неща, за да заслужим един плейоф. Какво щеше са се случи?! Никой не знае, нали. Благодаря на момчетата и подкрепата, както и за цялата организация“, допълни селекционерът.

„За да се стигне до нашите червени картони първо трябва да има червен картон за Армения за нарушение срещу Георги Миланов. За 7-8-10 минути има три опасни влизания срещу наши футболисти. Той е за червен картон, Миланов е сам срещу вратаря. От там трябва да започнем да си правим заключения. И спирам дотук“, заяви Пенев.

На въпрос, какво ще каже на феновете в България, треньорът коменитра: „Момчетата бяха непримирими, с дух, гоним винаги трите точки. Предполагам, че доста хора са гледали мача и едва ли са останали недоволни. Аз излизам и момчетата с високо вдигната глава, няма от какво да се срамуваме. И радваме многото фенове в България. Това е истината.“