Ивайло Петев даде пресконференция, на която обясни всичко от последните два дни. Както е известно, във вторник фенове го съблякоха гол до кръста, тъй като според тях той не е достоен да носи синята фланелка. По-рано днес стана ясно, че Петев няма да води „Левски“. Според треньора инцидентът е бил предварително планиран от фенове, които вероятно за първи път идват на стадиона. Петев не пожела да отговори дали е станал жертва на интриги между шефовете в клуба с думите: „Станах жертва, на кого, вие най-добре знаете.“

Ето цялото изказване на Ивайло Петев:

„Искам да благодаря на ръководството на „Левски“ за поканата, която беше отправена към мен. С най-добри чувства я приех, имах изключително големи амбиции, за да мога да дам своя принос за излизане от моментното състояние на „Левски“. Но това, което се случи вчера за мен, най-вероятно и за вас е изключително грозна ситуация и сцена, която се разигра. Дали е тенденциозно или не, аз имам мнение, но ще го запазя за себе си. Поради поредни такива за в бъдеще аз не бих желал да работя в такава обстановка в навечерието на клуб, който ще отпразнува 100-годишнината си. Това ми е мотивът, за да не съм треньор на „Левски“, започна Петев.

„Много неща премислих, все пак се съобразявам с мнението и на семейството ми, което не е маловажно. Не съм престъпник или крадец, а вчера се почувствах точно такъв. С какво съм заслужил това нещо?! Дойдох с най-добри чувства, исках да работя. Условията, за които се бяхме споразумели, бяха в дългосрочен план, за да мога да оставя във времето своя белег. Това нещо не се случи поради причини, които ви казах“, добави наставникът.

На въпрос, дали смята, че този случай е инсцениран от ръководен фактор в клуба, Петев отговори: „Не знам, но всичко беше планирано. Нямам идея кой има интерес. Аз съм най-малкият виновник в инцидента. Ощетен съм, не съм очаквал, че такова нещо може да се случи в 21 век. Аз станах жертва, но на кого и на какво, вие най-добре знаете. Аз дойдох с най-добри чувства да променя някои неща в „Левски“ и „Левски“ да изглежда така, както искат привържениците му.

На въпрос, давал ли е интервю, в което е казвал, че е фен на ЦСКА, Петев отговори: "Вчера на излизане от "Герена", може да го извадите, повтарям го и днес, не съм казвал такова нещо, не симпатизирам на друг столичен клуб."

"Не съм предупреждаван, че ще има провокации. Аз съм наясно при положение в последните две години какво се случи с предишния ми отбор, че ще има хора, които ще негодуват. Но начинът, по който стана това нещо вчера, е ненормален. Спах напълно спокоен. Сега, не мога да кажа дали е бил здравословен сънят ми. Но имаше изключително разочарование в семейството ми, което е едно от нещата да откажа това предизвикателство. А бях готов на всичко да помогна на „Левски“. Нарушават моите достойнства като човек, днес съм аз, утре може да е друг. Това е изключително грозна постъпка и не случайно е обиколила цял свят днес. Водих разговори с ръководството, но вече бях взел решение сутринта", добави Петев.