Добруджа срази с 3:1 Дунав насред Русе в мач от 9-ия кръг на "Б" група. За избраниците на Светослав Тодоров това е трети пореден успех, след който тимът има 17 точки и заема 3-ото място.

Мачът в Русе започна с ранен гол за гостите от Добрич. Още в 3-ата минута Ивайло Димитров-Косъма откри резултата след асистенция на Спас Георгиев, хвърляйки в екстаз агитката на Добруджа на стадиона в Русе.

"Жълто-зелените" продължиха със силната си игра и достигнаха до няколко отлични възможности за втори гол. Логичното се случи в последната минута на първата част. Ивайло Димитров навлезе в наказателното поле на Дунав и бе фаулиран. Капитанът Симеон Симеонов изпълни точно отсъдената дузпа и покачи на 2:0 за Добруджа.

Малко след подновяването на играта Владимир Каптиев върна един гол и намали на 1:2, а 10 минути преди края Ивайло Димитров сложи точка на спора, реализирайки второто си попадение в срещата. Косъма отбеляза много красиво попадение с изстрел извън наказателното поле в далечния горен ъгъл на вратата на Дунав.

След загубата тимът от Русе е на 12-ото място в "Б" група с актив от 7 точки.