Уигън победи Марибор с 3:1 в мач от група D на Лига Европа. Вечерта беше историческа за феновете на The DW Stadium. За първи път от създаването си Уигън игра пред собствена публика в турнир под егидата на УЕФА. Представянето на представителя на Чемпиъншип в Лига Европа е отлично до момента, след като на старта измъкна 0:0 на гости на белгийския Зулте Варегем.

Уигън е единственият отбор в Лига Европа, който започна участие в груповата фаза на турнира без да има никакъв опит в континенталните турнири. Другите три дебютанта – Кубан, Ещорил и Пандури минаха през квалификациите. През миналия сезон Уигън спечели турнира за Купата на Англия, но пък изпадна от Висшата лига и през настоящия сезон се състезава във второто ниво на английския футбол – Чемпиъншип. В герой на Атлетик се превърна Ник Пауъл (22,90), който заби дубъл за успеха. Второто попадение пък беше дело на Бен Уотсън в 33-ата минута. Бразилецът Маркос Таварес (60) направи поражението на Марибор по-почетно след асистенция на френския нападател Жан-Филип Менди.

Другият английски представител – Суонзи, също имаше повод да празнува. “Лебедите” биха швейцарския Санкт Гален с 1:0 в среща от група А. Единственото попадение беше дело на Уейн Роутлидж в 52-ата минута.