ПСВ Айндховен победи Черноморец (Одеса) с 2:0 като гост в мач от група В на Лига Европа. Както е известно, в същата група е и нашият шампион Лудогорец. Гостите започнаха много агресивно в търсене на ранен гол и успяха да го сторят.

Първото попадение на стадиона в черноморския курорт заби младият Мемфис Депай още в 13-ата минута след асистенция на Локадия. Без да блестят, момчетата от Ниската земя методично налагаха надмощието си. Тежестта на мача изнесоха бранителите, които не допуснаха опасности пред вратата на Пшемислав Титон. Нападателят от Френска Гвиана Флориан Йозефсон се появи на терена като резерва четвърт час преди края и в 88-ата минута се възползва от отличен пас на Депай, за да простреля стража на домакините Безотошни за 0:2.

Това е първото участие на Черноморец (Одеса) в групова фаза и девети мач за клуба през този сезон на Лига Европа. Най-дългият предишен престой на клуба в евротурнирите беше през сезон 1995/96 на Купата на УЕФА, когато изигра общо 6 мача и отпадна във втория кръг. Черноморец спечели досега и трите си домакински мача в Европа през нози сезон и нямаше поражение у дома от първия кръг на сезон 2006/07 на Купата на УЕФА, когато отстъпи с 0:1 на Апоел (Тел Авив). ПСВ Айндховен е единственият отбор, който е участвал в груповата фаза на Лига Европа във всеки сезон след въвеждането на турнира през 2009 г. През миналия сезон “филипсите” за първи път не успяха да стигнат до 1/16-финалите. Това беше мач № 38 за ПСВ Айндховен в Лига Европа. Така клубът се изравни със Спортинг (Лисабон) и Атлетико (Мадрид) за най-много изиграни срещи в турнира.

В третия кръг в групата на 24 октомври 2013 г., 22:05 ч. Динамо (Загреб) приема ПСВ Айндховен, а Черноморец (Одеса) – Лудогорец.