Лион и Витория (Гимараеш) завършиха изненадващо 1:1 в мач от група I на Лига Европа. Това беше среща от втория кръг в турнира. Със спечелената точка португалският тим оглявава временното класиране.

Гостите изобщо не се смутиха, че играят на "Стад Жерлан" и се държаха със самочувствие срещу доста по-реномирания съперник. В 39-ата минута бърза контраатака на Витория изненада заспалата защита на Лион. Муса Маазу простреля португалския страж Антони Лопес за 0:1. Бившият нападател на ЦСКА (Москва), Бордо и Монако се разписа след пас на Марко Матиас. През второто полувреме Лион доминираше и бързо успя да изравни чрез Максим Гоналон след асистенция на Муемба. Гостите доиграха срещата с 10 души, след като голмайсторът им Маазу беше изгонен в 4-ата минута на добавеното време.

Олимпик (Лион) дебютира в групите на Лига Европа през миналия сезон, след като не беше играл във втория по сила евротурнир от сезон 2002/03. “Хлапетата” стигнаха до 1/16-финалите през миналия сезон, където бяха елиминирани от Тотнъм. Те обаче спечелиха само един от последните си 6 официални мача на “Жерлан”.

Витория (Гимараиш) спечели само точка от четири мача при последното си участие в груповата фаза на евротурнирите – това беше през сезон 2005/06 на Купата на УЕФА. Витория тяма победа в последните си шест мача в Европа – 2 равенства и 5 загуби.

В другия мач Риека и Бетис също приключиха 1:1. Хърватите откриха резултата в 10-ата минута с гол на Леон Бенко. Отговорът на гостите от Севиля не закъсня - Седрик изравни в 14-ата минута.