Динамо (Киев) изпусна да победи Рапид насред Виена като гост във втори мач от груповата фаза на Лига Европа (група G). Сблъсъкът завърши драматично 2:2. Украинският гранд стоеше по-добре на свещения за всички австрийци стадион “Ернст Хапел” и логично можеше да се добере до успеха. В 30-ата минута защитата на домакините сгреши фатално след пас отляво на Тремулинас. Топката премина през куп крака, преди да попадне в непокрития Ярмоленко.

Нападателят от десетина метра нямаше как да сбърка и откри резултата – 0:1. Футболистите на Рапид още не бяха се опознали от шока и получиха нов удар. В 34-ата минута след рикошет в главата на бранителя на домакините Дибон топката влетя отново зад гърба на Ян Новота – автогол и 0:2!

В 53-ата минута Бургщалер намали след грешка на украинския страж Ковал, и Рапид се хвърли да изравнява. Късметът се усмихна на "зелено-белите" в добавеното време на мача. Крис Тримел спаси точката с хубав гол.

Това е четвърто участие на Рапид (Виена) в групови на евротурнирите, но тимът никога не е преминавал в следващата фаза.
“Зелено-белите” спечелиха последните си три домакински мача в континенталните турнири. Това е трето участие на Динамо (Киев) в групите на Лига Европа. Украинският гранд стигна до 1/4-финалите през сезон 2010/11, но не успя да премине групите в следващия сезон.

В другия мач от групата Генк без проблеми се наложи над швейцарския средняк Тун с 2:0 след попадения на Горио и Фосен.