Италианските медии приеха победата над България на Евроволей като изключителен успех и засипаха с похвали своитре волейболисти. Снощи адзурите победиха нашите с 3:1 гейма и достигнаха до финала. Селекцията на Камило Плачи пък ще спори за бронза срещу Сърбия от 16:00 часа.

"Супер Италия, България е в нокдаун!", пише след победата на "адзурите" в полуфинала от Европейското първенство авторитетният "Гадзета дело Спорт".

"На терена на "Паркен Стейдиъм" в Копенхаген една чудесна Италия се наложи с 3:1 над България и ще спори за златото срещу тима на Русия. Това ще е десети европейски финал в историята на Италия", припомня всекидневникът.

Първият гейм бе кошмарен, като селекционерът Мауро Беруто пусна шести различен състав от шест мача. Със завръщането на капитана Савани посрещането бе ужасно, а от другата страна на мрежата шоуто бе с марка Соколов. След това обаче Беруто замени невъзстановеният още Савани с Пароди, което се оказа решителен ход, допълва още "Гадзета дело Спорт".

"Супер Италия, финалът е завладян!", коментира другият спортен всекидневник на Апенините, "Кориере дело Спорт". "Има един отбор на Италия, който знае да страда, да се бори и да печели, за да продължи да храни надежди за европейската си мечта. Полуфиналът срещу България изобщо не беше разходка и започна по най-лошия начин", пише римският вестник.

"Италия отново на финал", отбелязва специализираният volleyball.it. В материала си медията акцентира върху добрия мач, който регистрира младият Лука Ветори и обяви за най-добър опитния център Емануеле Бирарели.