Срещу мен беше направен опит за убийство! Това изригна многократният шампион на България - автомобилният ас Илия Царски, който катастрофира тежко в неделя на националния пистов шампионат в Бургас.

"Жертва съм на компромат. Няма как катастрофирам със 140 км/час и след това да вилнея в бокса на Пламен Камбуров. Да не съм Батман или Супермен", заяви афектираният Царски.

Вчера полицейската хроника отчете сигнал, подаден от Камбуров след инцидента в неделя, в който се твърдеше, че в яда си след злополучния сблъсък между двамата, Царски е отишъл да отмъсти на конкурента си и потрошил колата му - БМВ.

"Сега излизам от полицията. Бях там, за да се запозная със сигнала. Действително има такъв, но нека разследващите си свършат работата. Да разпитат свидетелите, да се види дали не е някакъв скалъпен сапунен сериал, защото този господин, който има някакви претенции към мен, очевидно иска да ми прехвърли цялата вина и всички медии да се насочат към мен, с цел да не бъде засегнат той", заяви пред "Флагман" Илия Царски.

В редакцията на бургаския сайт шампионът се яви с Несебърската Барби - Ивелина Прунова, която наскоро стана негово рекламно лице.

"Уринирам кръв, целият съм син, имам вътрешни разкъсвания. На този етап не мога да участвам в състезания. Това, което ще направя, е веднага да заведа дело срещу Камбуров", добави най-добрият български автомобилен състезател.

Според него това не е нормален състезателен инцидент, а опит за убийство.

"На кадрите ясно се вижда как той (б.р. - Камбуров) ми нанася удар в момент, в който се опитвам да го изпреваря. Има заключение на комисарите, че сблъсъкът е умишлен. Цяло чудо бе, че там имаше стълб. В противен случай отивах в езерото, където има блато и нямаше да могат да ме извадят", заяви още Царски.

По думите му искът няма да бъде никак малък. Само потрошеният автомобил струвал 200 хиляди евро, отделно ще се търси щета и за претърпени неимуществени вреди.

"Няма и съмнение, че умишлено е избутан към билборда. Това за мен е чист опит за убийство. Има доказателства и всеки може да се увери", каза от своя страна лицето на тима на Илия Царски - тунингованата блондинка Ивелина Прунова.

БЛИЦ ви предоставя кадри от катастрофата (след 12-ата минута):