Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Лорънс Дейвис категорично обяви при представянето си, че управлението на клуба вече ще бъде прозрачно, както и се слага край на сделките под масата. Английският бос сподели, че е евреин и симпатизира на Тотнъм. Освен това Човека с пурите каза, че ще вади пари от джоба си за ЦСКА, както и ще разчита на свои партньори.

Дейвис също така потвърди разкритието на БЛИЦ, че "армейците" ще правят невиждана за родните стандарти детско-юношеска школа, като в базата на "червените" се очаква да тренират таланти от цяла Европа, както и катарски отбори да пристигат на лагери у нас, избягвайки горещините в ОАЕ.

"ЦСКА през годините е пропаднал надолу. Необходима ни е подкрепата на всеки един фен. Нека идват на стадиона и да подкрепят отбора във всеки мач, с гордост да носят емблемата на отбора", каза Дейвис.

"Аз съм от Лондон, фен съм на Тотнъм. Евреин съм. Наясно ми е съперничеството между ЦСКА и "Левски". Задачата ми е да възстановя славата на ЦСКА", сподели при официалното си представяне англичанинът, който говори и по темата с продажбата на акциите: "Всеки фен ще може да бъде част от клуба. Упълномощил съм председателя на фенклуба на Арсенал, при тях е так. Г-н Глин е адвокат, той ще се занимава с тези неща."

"Нашите намерения са да има прозрачност в инвестициите. Целта е да изградим много добра база. Ще има инвестиции не само от моя страна, а и от другите ми партньори. Един от тях е капитанът на националния отбор на Англия по ръгби. Ще има абсолютна прозрачност. Повече няма да се правят сделки под масата, както е било при предишните ръководства. Това при нас няма да го има", категоричен бе Лорънс Дейвис.

"Задълженията на клуба ще бъдат изплатени до март - април 2014 г. Освен едно-две, които са в по-голям размер. За всички ще се подпишат споразумения", каза англичанинът.

"Искам да се знае, че ЦСКА не е клубът на моя приятел Томов. Това е клубът на София, на всички фенове. Предполагам, че запалянковците ще застанат зад отбора. Ако имат идея и заподобряване на стадиона, относно отбора... готови сме да разговаряме с тях", продължи Дейвис.

"Разговаряме със Селтик за партньорство. Другата седмица имаме среща с тях. Освен това говорих с Евертън и фамилията от Катар Ал-Келафи (б.р. - собственици на ПСЖ). Има варианти за генерален спонсор на ЦСКА, засега са три офертите. С последния ни генерален спонсор имаше неразумно споразумение. Сякаш футболистите ни получават не пари, а безплатни телефонни разговори. Изглеждаше, че те повече говорят по телефона, отколкото тренират и играят футбол", допълни новият силен човек на "Армията".

"Престоят ни още много срещи, на които да финализираме нашите взаимоотношения с клубове от Катар, ОАЕ. Искаме да създадем съюзи и партньорства и да засилим детско-юношеския футбол. Тук трябва да направим най-добрата ДЮШ на света. Имеме голям брой международни партньори... от цял свят, които ще използват базата. Ще имаме възможност да я предоставим на отбори от средния Изток, които да идват да играят тук, когато при тях е 50 градуса. Идеята е средствата, които постъпват по тази линия, да използваме за изграждането на ДЮШ от световна класа. И се надявам един ден на терена за ЦСКА да излизат 11 българи и другото важно е българи да играят в най-добрите първенства в Европа, да излизат от нашата школа", каза още за намеренията си Лорънс Дейвис.