Шахтьор (Караганда) продължава да пише славна история. Скромният казахстански тим измъчи докрай гръцкия ПАОК, докато падне с 1:2 като гост в мач от група L на Лига Европа. Канас откри за Шахтьор в 50-ата минута от дузпа. Домакините се вдигнаха на яростен щурм и Атанасиадис (76) успя да изравни. Звонимир Вукич в добавеното време взриви трибуните на негостоприемния “Тумба” в Солун за крайното 2:1.

Гостите бяха затруднени в последните минути на мача, тъй като техният защитник Пориваев получи червен картон. Тимът от Солун смени изхвърления от евротурнирите заради нечестна игра Металист (Харков), от който бе елиминиран в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, но след това отпадна и от Шалке 04 с бщ резултат 3:4 в плейофите. Шахтьор Караганда дебютира в груповата фаза на Лига Европа. Казахстанският шампион е в серия от 4 загуби във всички турнири.

АЗ Алкмаар победи израелския Макаби (Хайфа) с 1:0 като гост в другата среща от групата. Единственото попадение заби Йохан Гудмунсон в 71-ата минута. По този начин прекъснаха две серии. Макаби записа първа загуба в турнира този сезон - 4 победи и 2 равенства. АЗ пък спечели второ от последните си 5 гостувания в Европа.