Рубин (Казан) разгроми Марибор с 5:2 като гост в първи мач от група D на Лига Европа. Тимът от Татарстан имаше тотално надмощие на стадион “Людски врт” и можеше да запише още по-голяма победа. Рубин рано-рано предреши нещата. В 23-ата минута Карадениз изпрати топката в гредата и оттам в мрежата и откри резултата. Скоро след това защитникът Иван Маркано покачи, оставен непокрит на метър от голлинията. Домакините върнаха един гол чрез Мартин Милец, който проби отдясно и стреля в ъгъла на вратата, защитавана от Рижиков.

След почивката надмощието на гостите продължи. В 69-ата минута Роман Ерьоменко овладя пас на Кузмин на границата на пеналта и не остави шансове на Ясмин Ханданович – 1:3. После Рижиков сбърка фатално след корнер и позволи на Нусмир Фаич да го преодолее за 2:3. В 90-ата минута много активният Рондон получи топката от Натхо на границата на пеналта и прониза Ханданович. В добавеното време Александър Рязанцев бе оставен без опека в наказателното поле и от 15 метра фиксира крайното 2:5!

Марибор никога не е преодолявал групова фаза на евротурнир. Гостите от Татарстан пък са без загуба от 15 мача във всички турнири, като спечелиха 8 от тях. Тази победа с 5:2 беше рекордна за руски тим в Лига Европа.

В другата среща от групата Зулте Варегем и втородивизионният английски Уигън направиха скучно 0:0. Белгийският тим е в разочароваща серия от 5 последвателни двубоя без успех пред собствена публика в евротурнирите.