Новакът в "А" група Любимец и Локомотив (Пловдив) завършиха 1:1 в първи мач от 1/16-финалите за Купата на България. Величко Величков отбеляза за домакините от Любимец, а Йордан Тодоров бе автор на попадението за "смърфовете". Георги Стефанов пък изпусна дузпа в края на първата част.

Срещата премина под диктовката на гостите от Пловдив, но домакините организираха добри контраатаки, при една от които падна и попадението за тима. В 36-ата минута Величко Величков изненада "смърфовете" и отбеляза попадение за своя тим - 1:0.

Пловдивчани веднага се втурнаха в атаки и положенията се заредиха едно след друго пред вратата на Любимец. При една от атаките пък реферът първо посочи играта да продължи, но след консултация със своя асистент отсъди дузпа за Локомотив. Георги Стефанов обаче не успя да преодолее вратаря на Любимец.

През второто полувреме пловдивчани бяха тотален господар на терена, но липсата на късмет и добрите прояви на стража на домакините попречиха да се стигне до пълен обрат. "смърфовете" вкараха само едно попадение, което бе дело на Йордан Тодоров от дузпа в 60-ата минута.

Така след 1:1 в първата среща, всичко ще се реши на реванша на "Лаута", който ще бъде в седмицата, в която е 23 октомври.