Точно 3 крачки делят ЦСКА от бляскаво бъдеще, научи БЛИЦ. Въпреки тежкия момент, в който се намира тимът, селекцията в движение и недоброто финансово състояние, "червените" са на прага на много по-добри времена, чието начало е планирано за след Нова година.

От клуба вече излезе информация, че председателят на Надзорния съвет Лорънс Дейвис пристига в България за няколко дни. БЛИЦ достигна до информация, че британецът идва не толкова заради ЦСКА, колкото заради Кремиковци. Всъщност зад покупката на ЦСКА се крие желание именно за придобиване на металургичния комбинат. Това е бил и основният коз на Александър Томов, с който той е привлякъл Дейвис при "червените".

Лорънс  всъщност идва на финални преговори за Кремиковци. Предприятието е обявено в несъстоятелност и се държи от кредиторите му. Голяма част от дълговете са към Цветелина Бориславова и Цеко Минев, в качеството на шеф на Първа инвестицонна банка. Англичанинът е готов да погаси задължението на комбината към Бориславова и ПИБ, но кредиторите искат 220 милиона лева. Офертата на Дейвис е 200 милиона. Именно заради разминаването в цената британецът пристига да проведе финалните разговори за металургичния комбинат. Дейвис е депозирал парите в банка и чака решението, от което зависи и това колко ще вложи в ЦСКА. Англичанинът е начертал светло бъдеще на тима, с големи инвестиции и закупуване на качествени играчи, както и изграждане на камп на Панчарево.

Всъщност Дейвис вече си е намерил и много богат партньор, който също е готов да инвестира в ЦСКА и в Панчарево. Става въпрос за един от тримата най-богати тайландци, който пък иска да закупи хотел "Родина". Тайландецът притежава редица казина и има намерение да развие хотела и да направи невиждано за България казино именно в "Родина". Самият хотел е обявен за продажба, а в момента се събират оферти. На тайландеца му е обещана помощ, за да успее да се дореди до "Родина", а в замяна той ще инвестира в ЦСКА.

В плановете на Дейвис и тайния тайландец влиза и изграждането на камп на Панчарево. Идеята е да бъде изградена модерна база с няколко терена и общежития, след което да бъдат докарани голям брой африкански футболисти на по 14-15 години. Когато станат на 17, те вече ще притежават български паспорти и ще могат да бъдат продадени в европейските клубове срещу добри суми.

В същото време само един подпис дели ЦСКА от осигуряването на нов ултрамодерен стадион с инвестицията на немската ISF, клон на американския гигант в спортния мениджмънт IMG. Германците са готови да вложат 40 милиона евро, но съществува една спънка - в договора между държавата и ЦСКА има точка, която забранява на трета страна да инвестира в съоръжението. За да могат германците да инвестират в "Българска армия", се налага договорът да бъде променен. Към момента отговорът към германците и ЦСКА е: "Това е сложно политическо решение". Развитие се очаква в близките седмици.

Немската фирма ISF води преговори за инвестиция и в турския гранд Фенербахче. Тимът е наказан да не участва следващите 2 години в европейските клубни турнири. При разговорите между двете страни се е стигнало до предложение от страна на Фенербахче. Турците са готови да дадат голяма част от звездите си на ЦСКА без пари, а те да помогнат за спечелването на титлата. Идеята е след участието на "червените" в евротурнирите играчите да бъдат продадени и турците да приберат трансферните суми. Във Фенербахче личат имената на Дирк Каут, Муса Соу, Раул Мейрелеш, Бруно Алвеш и Михал Кадлец.

В обобщение на всичко написано по-горе излиза, че през следващите месеци трябва да се случат точно три неща за светлото бъдеще на ЦСКА:
1.Продажба на Кремиковци на Лоурънс Дейвис
2.Продажба на хотел "Родина" на въпросния тайландец
3.Промяна на договора за стадион "Българска армия"