Бенфика започна с победа участието си в новия сезон на Шампионската лига. Лисабонските “орли” победиха белгийския Андерлехт с 2:0 в мач от група С на турнира. И двата гола паднаха преди почивката.

Момчетата на треньора Жорже Жезус се хвърлиха в яростни атаки от самото начало и пред вратата на Прото буквално завря и закипя. В 4-ата минута стражът на гостите се опита да изчисти нескопосано една топка извън наказателното поле, а Филип Джурич не се възползва от подаръка, пое я и я заби в мрежата – 1:0 за Бенфика! Пълното надмощие на домакините продължи и в 30-ата минута трибуните на “Луш” отново избухнаха в овации. Перес центрира от корнер в пеналта, а там защитникът Луизао бе оставен непокрит от бранителите на Андерлехт и с глава вкара за 2:0.

За Бенфика това е девето участие в груповата фаза, като през миналия сезон зае трето място в групата. След това „орлите“ продължиха в Лига Европа, където стигнаха до финала и загубиха от Челси.

При десетото си участие в Шампионската лига Андерлехт ще се опита да подобри представянето си от миналия сезон, когато завършиха последни в групата.

Брюкселският тим по традиция играе слабо далеч от дома - не е печелил мач в турнира като гост от сезон 2005/06, когато в последния си двубой от групата победи Бетис в Севиля. При последните си 7 гостувания в ШЛ Андерлехт записа четири равенства и три загуби.
ГРУПА „С“
______________.jpgБенфика – Андерлехт 2:01_23.jpg
1:0 Филип Джуричич (4), 2:0 Луизао (30)
 
Лисабон, „Ещадио да Луш“
Съдия: Мануел Грефе (Гер)
 
Бенфика:1.Артур Мораес, 4.Луизао, 24.Гарай, 16.Гийерме Сикейра, 5.Фейса, 35.Перес (69 - 15.Ола Джон), Матич, 34.Андре Алмейда, 10.Джуричич (75 - 14.Перейра), 7.Кардосо (87 - 11.Лима), 50.Маркович

Андерлехт:: 1.Прото, 16.Коуяте, 2.Н’Сакала, 22.Мбемба , 6.Де Зееув , 19.Клйестан, 30.Жиле, 8.Миливойевич, 9.Суарес , 17.Бруно , 45.Митрович