Франция измъкна драматичен успех с 4:2 в гостуването си на Беларус от група "I" на световните квалификации. "Петлите" не бяха вкарвали гол в последните си пет мача. След днешния успех Франция се изравни по точки с Испания – 14, но „Ла Фурия“ е с мач по-малко. Беларус два пъти повеждаше, но Франция изравняваше и накрая дори спечели.

В 32-ата минута обаче при една от малкото си опасности през първата част беларусите откриха резултата. След центриране от корнер топката стигна до Филипенко, който я засече и въпреки намесата на Юго Льорис откри резултата за 1:0 В началото на втората част французите спечелиха дузпа, след като Франк Рибери нахлу в наказателното поле и бе съборен от вратаря. Рибери изравни, след като сам реализира наказателния удар. Само десет минути по-късно обаче домакините отново взеха преднина в резултата. Халачев стреля от трудна позиция и след нова неубедителна намеса на Лорис топката се озова във вратата за 2:1.

В 64-ата минута обаче отново Рибери възстанови равенството, засичайки на далечната греда центриране на Валбуена. От този момент нататък "петлите" взеха нещата в свои ръце и в 70-ата минута Самир Насри доведе нещата до 2:3, а в 73-ата минута Пол Погба окончателно отказа съпротивата на домакините, вкарвайки за 2:4./БЛИЦ