ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Дания победи Армения с 1:0 в Ереван в световна квалификация в група „В“, в която е и България. Успехът изкачи датчаните временно на второ място с 12 точки, България вече е на трета позиция с 10. От 21:00 часа нашите гостуват на Малта и при успех отново ще се върнат втори. Единственото попадение за Дания в Ереван реализира Даниел Агер от дузпа в 73-ата минута. Най-добрият вариант за българските национали бе Армения и Дания да завършат наравно, за да изостанат в битката за втората позиция. Победата на Дания не е никак приятна новина за нашите. Датчаните приемат в следващия си мач Италия, която днес играе с Чехия. Ако „адзурите“ бият чехите, още днес ще се класират и гостуването на Дания ще бъде разходка. В последния двубой Дания играе у дома с Малта. Т.е., ако датчаните вземат и трите си мача до края, нашите са задължени да направят същото, за да останат на второ място.

От друга страна, Армения след загубата днес, намалява шансовете си за второто място, което означава, че е възможно да не се хвърли толкова сериозно на България. Ако арменците бяха взели нещо от днешния мач с датчаните, със сигурност щяха да играят на кръв срещу българските национали.

Още в 3-ата минута гостите имаха възможност да открият резултата, но Кристиян Ериксен не бе точен от фаул. В 23-ата минута Дания пропусна най-чистото положение до момента. След добро извеждащо подаване зад защитата, Нилсен стреля, но вратарят на Армения Каспаров отрази. Последва силен удар на Кристиян Ериксен извън наказателното поле, но отново вратарят бе на мястото си. В 38-ата минута Ники Зимлинг изчисти топката с глава след центриране на арменците.

В началото на второто полувреме гостите отново играха по-добре, но не стигнаха до чисти положения за гол. В 64-ата минута домакините от Армения бяха близо до попадение. След центриране от ъглов удар и рикошет в тялото на играч на Дания топката се отклони в горната греда. Последва разбъркване, но до сериозен удар не се стигна. В следващите няколко секунди настъпи нов хаос в наказателното поле на гостите, които не успяваха да изчистят топката.

В 73-ата минута съдията даде дузпа за Дания след безумен фаул на Хароян срещу Фишер в наказателното поле. Защитникът на Армения получи втори жълт и съответно червен картон. Даниел Агер застана зад топката и реализира, пращайки топката в долния десен ъгъл. До края на двубоя арменците опитаха натиск, но така и не стигнаха до положоение за изравнителен гол. Едва в първата минута от добавеното време Арас Йозбилиз имаше шанс, но след топовен шут от фаул, вратарят на Дания изби.

АРМЕНИЯ - ДАНИЯ 0:1
0:1 Даниел Агер (73-дузпа)

Армения: Каспаров, Мкоян, Хароян, Артур Йедигарян, Газарян, Мхитарян, Мкъртчаян (27 - Саркисов - 46 - Адамян), Пизели (70 - Маноян), Хайрапетян, Ховханисян, Йозбилиз

Дания: Андерсен, Агер, Биеланд, Анкерсен, Боилсен, Крон-Дели, Зимлинг (45+2 - Слот), Квист, Ериксен, Биле Нилсен, Брайтуайт

Съдия: Бас Нихуис (Холандия)
Стадион, Ереван
Жълти картони: Хароян, Йедигарян (Армения); Анкерсен, Квист (Дания)
Червен картон: Хароян (Армения-73)

Maчовете днес:
Армения - Дания 0:1
21:00 часа, Малта - България БНТ1
21:45 часа, Италия - Чехия

11 октомври 2013 година
Армения - България
Дания - Италия
Малта - Чехия

15 октомври 2013 година
България - Чехия
Дания - Малта
Италия - Армения

КЛАСИРАНЕ 
Отбор М П Р З
ГР
Точки
 1.Италия 7 5 2 0 13 4 17
2.Дания 8 3 3 2 9 10 12
3.България 7 2 4 1 11 5 10
4.Чехия 7 2 3 2 7 6 9
5.Армения 8 3 0 5 8 10 9
 6.Малта 7 1 0 6 3 15 3