Надявам се всички да са здрави, да изиграем добър мач и да вземем на 100% трите точки. Това сподели вратарят на националния отбор Николай Михайлов преди световната квалификация с Малта, която стартира в 21:00 часа на стадион "Та Кали" в Ла Валета. Двубоят ще бъде предаван директно по БНТ1, както и в БЛИЦ с картина.

"Изгубихме точките срещу Италия, в момента все още сме в добра позиция в групата, но ако не можем да победим Малта и Армения, няма никакъв смисъл да говорим за Световното”, каза за "Гонг" стражът на Верона.

„Мисля, че имаме потенциала да ги победим. Видяхте какъв мач изиграхме срещу малтийците в София. Сега ще бъде доста по-трудно. Ще има за какво да ни връщат. Надявам се с пределна мотивация и концентрация да изиграем един перфектен мач – да не оставяме никакви шансове пред нашата врата, да успеем да отбележим бърз гол, да успокоим нещата и да владеем изцяло инициативата. Мисля, че го можем и го показахме срещу доста по-силен противник като Италия. Все пак не трябва да се самозабравяме, здраво стъпили сме на земята и се надявам да вземе трите точки”, добави националният страж.

„Малтийците са много добри на контраатака – с два или три паса излизат пред противниковата врата. Трябва да внимаваме много в защита. Домакините се защитават с между 6 и 8 човека, което ще усложни нещата – няма да има пространства за нашите нападатели. Знам, че ще бъдем готови за това да вземем три стопроцентови точки”, разкри силните черти на съперника ни тази вечер новото попълнение на италианския Верона.

„Аз съм готов - и да имам работа, и да нямам работа. Надявам се момчетата отпред да си свършат работа, да отбележим гол, защото ще ни трябва за трите точки. И разбира се ако имам работа пред вратата си се надявам да се справя”, коментира Ники факта, че в първата среща в София завършила с разгромното 6:0 за нас, нямаше никаква работа.

Той бе категоричен, че основният ни съперник до края на квалификациите ще е Армения: „Всички наши преследвачи са сериозни противници. По принцип арменците доста рано ги бяхме отписали от схемата, но вижте какво направиха – биха Дания, биха Чехия, и то като гости. Така че в Ереван ще бъде със сигурност война, като се сещам какво беше в София. Сега обаче трябва да гледаме да си вземем мача с Малта. След това има достатъчно време за последните два мача. Надявам се всички, в това число и аз да заиграем редовно в клубовете си, за да бъдем готови за тези мачове през октомври. Аз мисля, че ще бъдем готови и в крайна сметка се надявам да стигнем до този бараж, за който всички мечтаем!”

„Много е рано да говорим за Бразилия. В момента си говорим само и единствено за Малта. Прекалено дълъг е пътя до Бразилия, надявам се с правилните крачки да стигнем дотам”, каза още юношата на "Левски".

Михайлов се върна и към световната квалификация с Италия загубена от България с 0:1: „В Палермо беше една доста вълнуваща вечер за нашия отбор. Изиграхме добър мач. После преспахме, премислихме ги нещата, заслужавахме да спечелим поне точка. Миг невнимание и на няколко пъти можеха да ни вкарат гол. Но през второто полувреме играхме по-добре от италианците. Бяхме по-енергични, което ме изненада приятно. Хората, които се появиха като смени също направиха разликата. На няколко пъти затруднихме техните централни защитници при статични положения, което и тренирахме през седмицата. Естествено, че сме разочаровани, но си тръгнахме от мача с високо вдигнати глави и със самочувствие за предстоящия мач с Малта!”

„Мисля, че второто полувреме срещу Италия беше доста добро. Иначе имахме и други добри мачове. В началото влязохме малко по-плахо, имаше доста изритани топки докато влезем в ритъма на мача. Но с всяка изминала минута се чувствахме все по-добре на терена. Второто полувреме обаче наистина бе много добро за нас”, сподели още пред "Гонг" Михайлов.

„Това, че след като сме загубили мача, хората ни подкрепят може само да ни радва. Радостно е, че хората са оценили това, което сме направили срещу Италия, особено през второто полувреме – все пак да натикаш тотално „адзурите” в тяхната половина, а в последните 10 минути в наказателното им поле, да имаш 4-5 100% шанса за гол. И това срещу отбор, който всяко голямо първенство е минимум на полуфинал. А Вие си спомняте преди година ние къде се намирахме. Така че всичко това е много позитивно, особено за новите, младите момчета в тима. Искаме да благодарим на тези хора, които въпреки загубата стоят зад нас”, завърши националният вратар.