ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Тежки закани отправиха от Малта, където от 21:00 часа тази вечер националите ни гостуват на селекцията на Пиетро Гедин във важна световна квалификация. Двубоят на стадион "Та Кали" в Ла Валета ще бъде предаван директно по БНТ1, както и в БЛИЦ с картина.

Домакините ще направят всичко възможно да отмъстят на България за тежкото поражение с 0:6, което "трикольорите" им нанесоха през месец март на стадион "Васил Левски". Според медиите на Рицарския остров Малта е извоювала само 3 точки в квалификационната група за Световното в Бразилия, но с вдъхновяващите си игри е спечелила много почитатели. Единственото срамно петно било лепнато в София. Малтийците припомнят заканата на нападателя Клейтън Файла, който преди мача с Дания, загубен с 1:2, е говорил за решимостта на неговите съотборници да си отмъстят за поражението в България.

Националният селекционер на Малта Пиетро Гедин обяви, че няма да прави промяна в тактиката си за днешния мач в сравнение със срещата с Дания (1:2). Спецът добави, че очаква от своите футболисти да не допускат същите елементарни грешки, които доведоха до минималното поражение от датчаните миналия петък.

"Очаква ни среща с още един много силен отбор. Труден мач, но вярвам в момчетата си. Срещу Дания те бяха в много добра форма и създадоха немалко възможности. Жалко, че в петък загубихме мач, който трябваше да спечелим. Но с толкова пропуски в атака и няколко лоши грешки в защита това ни чака. Взехме си поука - дори да играем добре, победата не е сигурна", коментира Гедин.

Треньорът потвърди, че в титулярния състав се завръщат Люк Димек, Алекс Мускат и вероятно Джонатан Каруана.

"Имам нужда от тях в отбраната. С присъствието им ще сме по-спокойни. Жалко, че няма да мога да ползвам наказания Родерик Брифа. Има и няколко човека с леки контузии, но техните травми не са толкова проблемни", добави селеционерът на Малта.