ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Селекционерът на националния отбор на България Любослав Пенев демонстрира оптимизъм на пресконференцията си преди двубоя с Малта, че "трикольорите" ще спечелят максималните 9 точки в оставащите си 3 мача от световните квалификации, което ще гарантира на тима ни второто място в групата и участие на бараж. Двубоят в Ла Валета е във вторник от 21:00 часа и ще бъде предаван директно по БНТ1, както и в БЛИЦ с картина.

„Емоционално състоянието на отбора е отлично. Момчетата са подготвени да направят добър мач. Наясно сме, че оттук-нататък не трябва да има пропуск, за да сумираме 9 точки и да сме сред осемте отбора, класиращи се за бараж“, сподели Любо Пенев в Малта.

„Не мисля, че това 6:0 от София има общо с мача, който предстои сега. Този резултат няма да повлияе на футболистите ни за срещата утре. Най-важното – не трябва да има отпускане. С това ще започна и тазвечершната тренировка“, продължи амбициозният специалист.

„Малта е сериозен отбор с добри страни. Ясно е, че няма да играят като Италия, ще действат по-затворено, но са много силни на контраатака. Едната точка с Италия нямаше да ни свърши работа. На нас ни трябваха трите точки от този мач. Едно равенство щеше да е по-скоро за самочувствие на нашия отбор. За мача утре на теория сигурно сме фаворит, но аз искам на практика да покажем, че сме по-добри и да си заслужим трите точки. За съперниците ни следващите три мача са решаващи. Всички отбори, с които играем са много сериозни. Чехия може би няма да успее да се пребори за второто място, но това не означава, че не е сериозен отбор. Нека първо да вземем трите точки срещу Малта“, каза Пенев.

„Георги Илиев е почти възстановен. Тази вечер ще тренира с основната група. Йордан Минев е с леки болежки в гърба, но и той ще се включи в заниманието. Внимаваме и следим здравословното състояние на всички, така че ако има проблем веднага ги отделяме от останалите“, завърши селекционерът на България.