Нападателя на националния отбор на България Димитър Рангелов си пожела ранен гол срещу Малта. Двата тима излизат в световна квалификация утре вечер от 21:00 часа.

„Надявам се от началото да ни тръгне и да отбележим до 10-ата минута. Това ще накара домакините да се отворят малко и ние ще можем да играем нашата игра. Ранният гол ще е панацеята срещу Малта. Колкото по-дълго те задържат резултата, толкова по-трудно ще ни е”, каза нападателят на швейцарския Люцерн пред Гонг.

„Възможно най-бързо трябва да се концентрираме върху мача с Малта, защото няма никак да е лесно. Добре знаем, че вече никъде няма слаби отбори. Тимът на домакините се развива с добра скорост. Според мен ще бъде много труден мач, затова трябва да бъдем максимално концентрирани и мотивирани за да измъкнем максимума от него – трите точки”, категоричен бе нападателят.

„И жегата в Малта, и защитната игра на домакините и понатрупалата се умора при нас от мача с Италия ще ни пречат. Но мисля, че с качествата, които имаме и с тактическата ни подготовка ще се справим и няма да имаме проблем. Всичко до голяма степен си зависи от нас”, каза още Митко Рангелов.

„Срещу Италия показахме, че имаме доста силен отбор с великолепни изпълнители. И малко или много ще трябва да се съобразяват всички с нас. Наистина Малта не е някакво име, но е трудно да се определим като фаворити в този мач”, заяви юношата на столичния Славия.

„Най-трудните ни мачове тепърва предстоят. Всички виждат какво правят арменците в последните няколко мача и изпълнителите, които играят там. С Чехия също няма да ни е никак лесно. Но нека първо да мине мача с Малта, след това ще мислим за останалите”, коментира предстоящите съперници на България националният нападател.

„За нас е най-добре да печелим мачовете си и да не гледаме какво правят нашите съперници. Ако успеем да вземем максимума от точки, няма да имаме проблеми. Това е най-важното за нас. Не трябва да ни вълнува какво ще правят чехи, италианци и т.н”, завърши Димитър Рангелов.