Чили направи важна крачка в към класиране на световното първенство в Бразилия, след като се наложи с 3:0 над Венецуела. Това пък сложи край на надеждите на венецуелците за участие на Мондиал 2014
 
Нападателят Едуардо Варгас, защитникът Маркос Гонсалес и халфът Артуро Видал бяха точни за чилийците. Тимът им вече е на трето място в Зона Южна Америка с 24 точки, на две зад лидерите Аржентина и Колумбия. Венецуела е с 16 точки.
 
Варгас откри резултата в 10-ата минута след центриране на Хорхе Валдивия и ликувайки отпразнува гола си. Поведението му беше в противоречие на молбата на “Амнести Интернешънъл”, която поиска чилийците да не се радват при първия си гол в чест на хилядите жертви на диктатурата на Аугусто Пиночет, който на 11 септември 1973 г. поема властта в страната.
 
Гонсалес увои аванса на тима си в 30-ата минута, а Видал се разписа с глава шест минути преди края след центриране отдясно на крилото Алексис Санчес.
 
Първите четири отбора в Зона Южна Америка се класират директно за световното първенство в Бразилия догодина, а тимът на пета позиция играе бараж с представител на Азия.