Босна и Херцеговина падна у дома от Словакия с 0:1 и записа първо поражение в Група G от световните квалификации в Зона Европа. Единственото попадение на стадион „Билино Поле” в Зеница отбеляза Виктор Пековски (77), който се възползва прекрасно от пас на Томаш Хубочан и донесе победата за гостите. Така след третия си успех в групата Словакия събра 12 точки актив и заема трето място във временното класиране. Босненците продължават да са лидери с 16 пункта.

Латвия победи Литва с 2:1 в своеобразни балтийско дерби на тази група. Срещата се игра в латвийската столица Рига, а и трите гола паднаха през първото полувреме. Домакините поведоха с попадение на Наурис Булвитис (20), а Артурс Зюзинс (42) покачи на 2:0. Почетният гол за литовците бе дело на Дейвидас Матулевичиус (44). След успеха си Латвия заема 4-ото място със 7 точки, докато Литва е на пета позиция с 5 пункта.

От издънката на босненците максимално се възползва отборът на Гърция, който спечели с 1:0 при визитата си на Лихтенщайн. Победният гол бе дело на Костантинос Митроглу (72), а двата тима завършиха срещата с по 10 души, след като в 66-ата минута Хаслер от домакините получи втори жълт картон, а преди това в 59-ата минута и Холебас от гостите бе изгонен поради същата причина. След победата си елините събраха 16 точки, колкото има и Босна и Херцеговина, но остават втори заради по-лошата си голова разлика. Лихтенщайн е на последната шеста позиция с 2 пункта.

ГРУПА "G"
Латвия - Литва 2:1
1:0 Наурис Булвитис (20), 2:0 Артюрс Зюзинс (42), 2:1 Дейвидас Матулевичиус (44)

Босна и Херцеговина - Словакия 0:1
0:1 Виктор Пековски (77)

Лихтенщайн - Гърция 0:1
0:1 Константинос Митроглу (72)