Испанският топ тенисист Рафаел Надал загуби първи сет при участието си на тазгодишното издание на Ю Ес Оупън, но победи Филип Колшрайбер и се класира за четвъртиналите на турнира. Рафа стигна до успех с 6:7, 6:4, 6:3, 6:1 и ще срещне сънародника си Томи робредо в следващия кръг.

Колшрайбер се представи на ниво по отношение на сервиса, поне що се отнася до първия сет, когато печелеше всяко едно от подаванията си, но при резултат 5:6 гейма се стигна до 0-40 и три поредни сетбола пред Надал. Германецът отрази опасността, а в последвалия тайбрек, окрилен от представянето си в предишния гейм, започна великолепно и набрзо поведе с 4:1 точки и два минипробива, а до края силите на Рафа стигнаха за връщането на само единия от тях.

Загубеният сет не само, че не разколеба Надал, ами точно обратното и изглежда го амбицира да повиши нивото, придържайки се към предварително начертания тактически план - постоянни атаки от форхенд към едноръкия бекхенд на противника си, все така перфектни сервиси, типичната за испанеца желязна защита и постоянно подлагане на германеца под напрежение. И в крайна сметка Колшрайбер се пропука, а Надал показа защо е считан за фаворит в турнира.