ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс постигна най-голямата си трансферна цел за това лято. “Червените дяволи” привлякоха белгийския национал Маруан Фелайни от Евертън за 27,5 милиона евро.
 
Шотландският специалист обаче трябваше да изчака за сделката до последния час на летния трансферен прозорец. Денят за Фелайни протече в совалки между Ливърпул и Манчестър.
 
25-годишният първо беше забелязан на базата на Евертън, а след това се появиха информации, че е подал молба за трансфер. Британските медии съобщиха, че “карамелите” са се съгласили да го продадат на Манчестър Юнайтед за 27,5 милиона паунда.
 
Фелайни отпраши към “Олд Трафорд” за финални преговори, които протекоха до последния възможен момент и медиите обявиха трансфера със затварянето на пазара. Потвърждението от двата клуба дойде малко по-късно.
 
По същия начин “червените дяволи” процедираха при трансфера на Димитър Бербатов от Тотнъм през 2008 г. Тогава Манчестър Юнайтед счупи клубния си рекорд за най-скъп трансфер и платиха 30,75 милиона паунда.
 
Маруан Фелайни и Дейвид Мойс работеха заедно в Евертън от 2008 г., като за този период белгиецът изигра 138 мача и вкара 25 гола във Висшата лига. Сега двамата ще продължат съвместната си работа в Манчестър Юнайтед.