Пирин (Разлог) спечели регионалното дерби от 5-ия кръг на “Б” група, след като победи с 3:2 като гост Банско. Пред около 600 зрители двубоят започна много по-добре за домакините. В 7-ата минута главният съдия Таско Тасков отсъди дузпа за банскалии, след като топката срещна ръката на Балакчиеив. От бялата точка Калоян Стоянов стреля много силно, но над напречната греда и пропусна да даде преднина на домакините.

След като двата отбора пропуснаха няколко положения, в 30-ата минута Мартин Станкев центрира от фаул и с глава Атанас Димитров, въпреки че бе с гръб към вратата откри резултата за Банско - 1:0. При този резултат приключи и първото полувреме.

Още в първата атака след почивката, обаче гостите от Разлог изравниха резултата. При центриране от фаул Димитър Димитров с глава вкара за 1:1, пише е-79. Между 60-ата и 65-ата минути се случи всичко по-интересно в мача. Точно след час игра главният съдия Тасков отсъди дузпа и за гостите от Разлог, след като Борис Кондев бе съборен в наказателното поле. Опитният Димитър Наков вкара дузпата за 1:2. Три минути по-късно Йордан Лечов от Банско получи директно червен картон, след като събори откъсващия се Кондев. От прекия свободен удар влезлият като резерва Цветан Варсанов от близо 30 метра с левия крак вкара невероятен гол в горния ляв ъгъл и Пирин (Разлог) поведе с 3:1.

Минута по-късно друг влязъл като резерва футболист Сергей Георгиев от Банско намали на 2:3. До края на мача, въпреки че бяха 10 човека, домакините на два пъти бяха близо до гола. Войнов пропусна много добри положения, а и вратарят Крушарски се намеси на два пъти блестящо.

В заключителните минути Варсанов нацели напречната греда с удар от около 25 метра. В 5-минутното добавено време домакините се пренесоха изцяло в наказателното поле на гостите, но повече голове не паднаха и така Пирин (Разлог) спечели регионалното дерби.

През миналата година и двете срещи между двата отбора завършиха наравно, но този път голямата радост остана за Разлог.

Във временното класиране Пирин е на 5-ото място с 8 точки, а Банско е последен само с 1.