Роджър Федерер записа победа №260 на турнири от Големия Шлем в юбилейния си мач №300 на това ниво. В двубой от трети кръг на тазгодишния US Open не даде и сет на намиращия се под №63 в световната ранглиста Адриан Манарино, надигравайки го 6-3, 6-0, 6-2 след само 81 минути игра.

Швейцарецът и този път не срещна абсолютно никакви проблеми, а за целия двубой не допусна нито един пробив. Федерер само веднъж бе изправен пред опасност да загуби подаването с. За Федерер това бе неговата 22-ра победа от общо 23 изиграни двубоя в нощната сесия на "Артър Аш", а за момента той е едноличен лидер в историята по този показател. На второ място е отказалият се през изминалия сезон Анди Родик с 20 успеха, а Топ 5 се допълва съответно от Андре Агаси (14), Рафаел Надал (13) и Новак Джокович (11).

В опит за десета поредна година да достигне до четвъртфиналите в Ню Йорк швейцарецът ще се изправи срещу Томи Робредо, който си осигури място в четвърти кръг, надигравайки със 7-6(6), 6-1, 4-6, 7-5 британеца Даниел Евънс. Това ще бъде двубой №11 между двамата, а до този момент Федерер е спечелил всеки един от предишните им десет сблъсъка./БЛИЦ