Австрийският Ред Бул Залцбург, който има сериозен интерес към привличането на Тодор Неделев от „Ботев“ (Пловдив) се класира за груповата фаза на Лига Европа. Участието на „червените бикове“ в групите не беше под съмнение, след като в първия мач победиха Жалгирис с 5:0. На реванша в Литва австрийците спечелиха с 2:0. Точни за успеха бяха Кевин Кампъл и Марко Майлингер.
 
Третодивизионният австрийски Пашинг приключи участието си в евротурнирите, след като загуби и втория си мач с Ещорил. Този път португалците спечелиха с 2:1, след като в първия мач се наложиха с 2:0. Леал вкара и двата гола за Ещорил, докато домакините върнаха едно попадение в 57-ата минута чрез Даниел Собкова.
 
Айнтрахт (Франкфурт) също ще участва в груповата фаза. „Орлите“ победиха Карабах с 2:1, след като записаха успех с 2:0 в първата среща. Александър Майер даде аванс на Айнтрахт в 10-ата минута, но Рейналдо изравни за азерите в 58-ата. Такаши Инуи донесе победата на тима от Франкфурт с попадението си четвърт час преди края.