Руският гранд Спартак (Москва) сензационно отпадна от Лига Европа, след като допусна домакинска загуба с 2:4 от швейцарския Санкт Гален. Първата среща между двата тима преди седмица беше завършила при резултата 1:1.
 
Араз Йозбилиз даде аванс на Спартак още в първата минута на мача след разиграване с Лукас Бариос. Горан Каранович изравни в 17-ата минута, а в 32-ата изведе Санкт Гален напред в резултата. Четири минути по-късно Роберто Родригес вкара трети гол за гостите, след като беше изведен зад гърба на защитата.
 
Седем минути преди края на мача Юра Мовсисян върна едно попадение за московчани, след като се разписа с удар от 20 метра. В 88-ата минута Деян Янятович гарантира на тима си участие в груповата фаза с попадение при контраатака и пробив отдясно.
 
Рубин (Казан) ще представя Русия в груповата фаза, след като очаквано отстрани норвежкия Молде. Тимът от Казан спечели реванша с 3:0, след като победи в първия мач с 2:0. Точни за Рубин бяха Александър Прудников, Роман Ерьоменко и Сердар Азмун.