ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Ивелин Попов излезе титуляр за Кубан срещу Фейенорд (1:0) в първи мач от плейофите на Лига Европа. Българският национал водеше атаката на руския тим, редом до сенегалеца Ибрахима Балде. В предишния кръг краснодарци отстраниха без проблеми шотландския Мъдъруел с две победи – 2:0 и 1:0. Именно българският национал Попов се превърна в герой в първата среща като вкара и двете попадения. Сега обаче препятствие пред Кубан е доста по-сериозно – холандското страшилище Фейенорд.

Този път главната роля се падна на Балде. Таранът вкара единственото попадение в 60-ата минута. Гостите играха посредствено и записаха четвърта поредна загуба. Най-чистото им положение пропиля Грациано Пеле, който от 9 метра в 35-ата минута уцели страничната греда.

Капитанът на нашите национали пък бе в основата на всичко интересно на терена. За представянето си Попето получи отлична оценка от руските медии. Именно Ивелин асистира за гола на Балде, след като получи великолепен пас от Анхел Деалберт и отклони топката към сенегалеца за 1:0. Преди почивката нашето момче падна в пеналта на гостите след единоборство с техен защитник. Реферът вместо да даде дузпа за домакините, показа жълт картон за симулация на нападателя.

В 73-ата минута Попов пропусна чист гол, след като едно центриране от дясното крило бе отклонено от Балде точно на пътя на българина. Силният му шут обаче бе спрян с крак от вратаря Малдер. При създалата си ситуация от щаба на Кубан скочиха към съдията с претенции за дузпа срещу Балде. В резултат на протеста помощник-треньорът на тима беше изпратен на трибуните от строгия рефер.
Реваншът в Ротердам е след седмица.