ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Арсенал изнесе лекция в Истанбул, побеждавайки с класическото 3:0 Фенербахче и на практика си гарантира участие в групите на Шампионската лига.

"Артилеристите" доминираха през целия мач на "Шюкрю Сарачоглу" и не дадоха никакъв шанс на домакините.

Очакванията за тежко гостуване на англичаните в Истанбул не се оправдаха, като избраниците на Арсен Венгер дори можеха да се поздравят с още по-изразителен успех.

Натискът на Арсенал започна още от началото на мача, но "фенерите" успяваха да удържат атаките. Пропуски за гостите направиха Уолкът, Санти Касорла, а в края на първото полувреме и Жиру можеше да се разпише, но нямаше късмет.

С началото на втората част обаче заваляха головете във вратата на Волкан Демирел. В 51-ата минута Киърън Гибс откри резултата, след като Арън Рамзи напредна, пусна чудесен пас към Тио Уолкът, а той бързо подаде на Гибс, за да стане 0:1.

В 64-ата минута Рамзи, който изигра силен мач, записа името си сред голмайсторите след асистенция на Джак Уилшър - 0:2.

В 76-ата минута задачата на Фенербахче още повече се усложни, след като Михал Кадлец извърши фаул срещу Уолкът в наказателното поле и Арсенал получи правото да изпълни дузпа. Чехът все пак не беше изгонен, а получи само жълт картон. Зад топката застана Оливие Жиру, който оформи крайното 0:3.

Реваншът е след седмица в Англия - на 27 август, но само чудо би спряло Арсенал от участие в групите на Шампионската лига.